Filmanbefaling: The Great Gatsby

Hei! 

Tenkte jeg skulle anbefale en film for dere, siden jeg ikke gjør det ofte. Ikke det at jeg er så mye på kino...

 

The Great Gatsby (film ut i fra en roman skrevet av Scott Fitzgerald) handler om forfatterspiren Nick Carraway, som har flyttet inn i en liten hytte ved siden av Jay Gatsbys store palass. Nick har en kusine som heter Daisy, og en gammel venn fra Yale som heter Tom. Daisy og Tom er gift, men Tom er en flørter av dimensjoner og har en elskerinne som heter Myrtle. Hun bor i The Valley of Ashes, som er et område mellom West Egg (hvor Nick og Gatsby bor) og New York.

Det viser seg senere at Gatsby og Daisy kjenner hverandre fra før. De kjenner hverandre VELDIG godt. De to var et par før Gatsby måtte ut i krig, og da han kom hjem hadde han ikke glemt henne. Gatsby har faktisk kjøpt palasset sitt på andre siden av bukta der Daisy's hus ligger, bare for å være nær henne. Han holder store fester i håp om at hun en dag skal komme inn døra hans og være med på festen. Han er desperat etter å imponere henne med tingene sine. Nick arrangerer et møte mellom disse to, og kjemien er fortsatt der. Dette utløser selvfølgelig masse konflikter.

Jeg vil ikke røpe for mye, men filmen er helt FANTASTISK! Jeg så filmen i 3D på Colosseum i Oslo. Leonardo DiCaprio i 3D er ikke feil! I tillegg er Carey Mulligan (Daisy) og Joel Edgerton (Tom) så flinke skuespillere at det ikke er så ille å se de to i 3D heller. Har elsket Toby Maguire (Nick Carraway) siden jeg så han i Spiderman for...7 år siden, om jeg husker rett. 

I tillegg har filmen verdens fineste soundtrack, med blant annet Lana Del Rey, Sia og Florence + The Machine. Håper dere ser filmen så fort dere har muligheten, for dere vil garantert like den! 

6 kommentarer

Nora Knutsen - Legg meg til som venn
-27.05.2013 kl:23:02


Har lyst til åse den, bra anbefaling! Hyggelig med en kommentar tilbake (:
Cathrine
-27.05.2013 kl:23:03


Nora Knutsen: Tusen takk! :)
charlottekleven
-28.05.2013 kl:13:30


Åh, den har jeg virkelig lyst til å se, fikk enda mer lyst nå!
Thale Sunniva - Reise
-28.05.2013 kl:16:27


Den skal jeg se :D
Renate Kristiansen
-28.05.2013 kl:16:38


Skal se den:)!
Sophie Marken
-28.05.2013 kl:21:11


den skal jeg se:)

Skriv en ny kommentar